Vraag de Clearfacts-magazine aan!

Geen kinderpostzegels

Boodschap aan kerkvolk: Geen kinderpostzegels

 

NIJKERK – De stichting ClearFacts roept kerkelijk Nederland op de komende actie van stichting Kinderpostzegels Nederland te boycotten.  Met de opbrengst van de kinderpostzegelactie worden anti-Israëlische projecten gesteund, zo heeft ClearFacts vastgesteld.

Woensdag 24 september start de schooljeugd weer met de jaarlijkse actie voor Kinderpostzegels Nederland.  ClearFacts vindt dat stichting Kinderpostzegels politiek bedrijft door Palestijnse organisaties met een politieke agenda financieel te steunen. Ondanks protesten blijft genoemde stichting hiermee doorgaan.

Een van de omstreden organisaties die worden gesteund met de verkoop van kinderpostzegels is Holy Land Trust. Volgens Kinderpostzegels Nederland richt die zich op verzoening. In werkelijkheid verzorgt deze organisatie trainingen aan de radicaalislamitische organisatie Hamas. Daarvoor is overtuigend bewijsmateriaal voorhanden.

ClearFacts vindt het onbegrijpelijk dat Nederlandse kinderen op deze wijze in het Palestijns-Israëlisch conflict worden betrokken.

ClearFacts is de voortzetting van de stichting Geen Kerkgeld voor Geweld. Vandaar dat ze  zich specifiek tot de leden van Nederlandse kerken richt bij de oproep tot een boycot van de kinderpostzegelactie.

 

Noot voor de redactie: Neem voor meer informatie contact op met de secretaris van ClearFacts, Sike Bax, tel. 033-246 46 84.

Meer informatie  Holy Land Trust  (NGOmonitor)

(http://www.ngo-monitor.org/article/holy_land_trust_hlt  )_

 

Gepubliceerd op 24 september 2014