Vraag de Clearfacts-magazine aan!

Verslag van Plaasmoorden in Zuid-Afrika 2019

Afriforum heeft een verslag uitgebracht over Plaasmoorden in Zuid-Afrika. Een goed gedocumenteerd verslag, in het Engels geschreven. 

Alhier de inhoud:

 

1. Inleiding

2. Gegevensverzameling en analyse

3. Trends: 2010 tot 2019

4. Provinciale analyse

4.1 Plaasmoorden per provincie

4.2 Plaasaanvallen per provincie

5. Wanneer gebeurt het?

5.1 Dag van de week

5.2 Tijdstip

6. Slachtoffers

7. Aanvallers

8. Aanvallen

9. Conclusie

 

De conclusie is: 

In een van de gerapporteerde gevallen van aanslag op de boerderij, vertelde de echtgenoot zijn vrouw "Ze komen eraan." Slachtoffers en families van slachtoffers blijven achter met ernstige trauma's en emotionele en psychologische schade. Het meest gruwelijke details van deze misdaden zijn vaak die welke dat niet zijn gemeld. Het is cruciaal om de broodnodige ondersteuning te bieden - vooral emotionele steun - aan de slachtoffers van geweldsmisdrijven. Gemeenschappen worden zoals altijd aangemoedigd om mee te doen met beveiligingsnetwerken in hun omgeving. Het is essentieel om het zo moeilijk mogelijk te maken voor aanvallers om toegang te krijgen tot de woningen.

 

Hier het gehele rapport

 

Hier de missie van Afriforum:

 

De missie van AfriForum: AfriForum strijdt voor gerechtigheid en tegen achteruitgang, maar tegelijkertijd helpt de organisatie om op grassroots-niveau alternatieve realiteiten op te bouwen die het voor onze gemeenschappen mogelijk maken om onze eigen belangen te behartigen met een toenemende mate van onafhankelijkheid en zelfmanagement. Het plan kan op bijna elk levensgebied worden toegepast. Wat betreft het behoud van het Afrikaans op tertiair niveau, kan als voorbeeld worden getoond dat AfriForum voor de rechtbanken vecht, zodat het Afrikaans zijn rechtmatige plaats in openbare instellingen kan vinden en behouden. Tegelijkertijd zal de beweging onafhankelijke Afrikaanse instellingen bouwen, zoals Akademia en Sol-Tech.

 

 

 


Gepubliceerd op 12 december 2020